Duurzame bedrijfskleding: de sleutel tot Green Key-certificering voor hotels.

Duurzame bedrijfskleding: de sleutel tot Green Key-certificering voor hotels.

Duurzame bedrijfskleding: de sleutel tot Green Key-certificering voor hotels en accommodaties.

In de afgelopen jaren is er een groeiende vraag naar duurzame en milieuvriendelijke oplossingen in de hospitality-sector. Dit heeft geleid tot de opkomst van initiatieven zoals de Green Key-certificering, die hotels en andere accommodaties erkent die zich inzetten voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Green Key is een internationaal milieu-keurmerk dat wordt erkend aan hotels, campings, conferentiecentra en andere accommodaties die voldoen aan strikte criteria op het gebied van duurzaamheid en milieubescherming. De criteria zijn onder meer gericht op energiebesparing, afvalbeheer, waterbeheer, duurzaam inkopen en milieuvriendelijk gedrag. Accommodaties die aan de criteria voldoen, kunnen het Green Key-label gebruiken om te laten zien dat ze zich inzetten voor duurzaamheid.

Het gebruik van duurzame bedrijfskleding speelt ook een belangrijke rol binnen het verkrijgen van Green Key-certificering. By Rockland bedrijfskleding heeft als doel om duurzame bedrijfskleding te produceren die bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Green Key heeft voor hotels zelfs een paar optionele normen die specifiek over bedrijfskleding gaan. Hoe meer optionele normen je hebt, hoe hoger je Green Key niveau (iedereen gaat het liefst voor Goud natuurlijk). 

Je krijgt een optioneel punt voor het inkopen bij leveranciers/ producenten die een gedragscode hebben ondertekend rondom goede arbeidsomstandigheden.

Gedragscodes die onder andere erkend worden door Green Key zijn; 

  • GOTS (Global Organic Textile Standards)
  • BSCI (Business Social Compliance Initiative)
  • Oeko-Tex Standard 1000
  • Bedrijven die net als By Rockland bedrijfskleding inzamelen als aparte afvalfractie + zorgen voor een circulaire nieuwe bestemming.

 By Rockland bedrijfskleding is volop richt zich op duurzame materialen en werkt samen met leveranciers (BSCI) die dezelfde waarden delen op het gebied van duurzaamheid en ethisch ondernemen.

Als leverancier van duurzame bedrijfskleding speelt By Rockland een belangrijke rol in het ondersteunen van accommodaties die zich willen aanmelden voor Green-Key certificering. By Rockland bedrijfskleding ondersteunt accommodaties bij het selecteren van duurzame bedrijfskleding die voldoet aan de criteria van Green Key.

Naast het ondersteunen van accommodaties bij het selecteren van duurzame bedrijfskleding, biedt By Rockland ook een circulaire oplossing voor bedrijfskleding. Dit betekent dat de bedrijfskleding na gebruik weer teruggenomen kan worden en gerecycled of hergebruikt. Op deze manier wordt ook voorkomen dat bedrijfskleding als afval eindigt en wordt er bijgedragen aan een circulaire economie.